josephine
Achter de schermen bij... Superjuffie

'Het is anders op de set dan ik had verwacht'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met de acteurs. Deel 1: Josephine (12).

Je kent de populaire Superjuffie-boeken van Janneke Schotveld vast wel. En net als de boeken, gaat de film over juf Josje. Ze lijkt een heel gewone juf maar ze is heel bijzonder. Als er een dier in nood is, verandert juf Josje in Superjuffie en redt ze dieren in nood. Met de hulp van haar leerlingen Mimoen, Toby, Bo en Mila. 

Steeds opnieuw

Josephine (12) speelt de rol van Bo. Het is haar eerste filmrol. 'Het is zo speciaal om mee te maken. Het is anders op de set dan ik had verwacht. Je neemt een scène steeds van verschillende kanten op: vanuit de rechterhoek, vanuit de linkerhoek, close-up... Het moet dus steeds opnieuw', vertelt ze.

SuperjuffieBente (Mila), Josephine (Bo), Lucas (Toby) en Jeevan (Mimoen) tussen de opnames door.

Geen wintersport

Voor Josephine is haar rol in Superjuffie een droom die uitkomt. 'Ik wil al actrice worden sinds mijn achtste, toen ben ik ook op toneelles gegaan. Na drie auditierondes hoorde ik dat ik Bo mocht spelen. Ik was echt heel erg blij', legt ze uit. Al was het hele feest bijna niet doorgegaan. De actrice dacht er eerder over na om ermee te stoppen omdat ze door de opnames niet mee op wintersport zou kunnen.

Superjuffie is pas dit najaar te zien in de bioscoop. 'Het is wel moeilijk om nog zo lang te moeten wachten. Ik wil eigenlijk dat de film nu al te zien is, want ik ben zo benieuwd naar het resultaat!'

Anderen lazen ook: Dylan Haegens gaat bioscoopfilm maken of Jacob (10) redde broertje dankzij film.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow dat is echt leuk voor haar ik zou het ook fantasties vinden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.