Kou in Amerika

Het is extreem koud in Amerika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Denk jij dat het hier in Nederland koud is? In delen van Amerika is het nog veel erger. Het is er zo ijzig koud dat bijna niemand meer de straat op gaat. Bedrijven, regeringsgebouwen en scholen zijn zelfs tijdelijk gesloten, en ook veel treinen rijden niet meer.

Op sommige plaatsen zakte de temperatuur zelfs tot min 50 graden! Zo'n 55 miljoen Amerikanen hebben last van deze extreme kou, die wordt veroorzaakt door een ijzig koude poolwind.

Schuilen

De politiebureaus zijn open voor iedereen die wil schuilen voor de vrieskou. Een arts vertelde aan de Amerikaanse zender ABC News dat hij mensen had behandeld met bevroren vingers. Vooral voor daklozen is de kou gevaarlijk. Zo'n twaalf mensen overleden al door bevriezing.

Stoom

In het filmpje hieronder zie je hoe koude 'stoomwolken' boven de rivieren en meren hangen. Dat gebeurt als de temperatuur van de lucht lager is dan die van het water of ijs.

Sneeuwpret

Gelukkig heeft niet iedereen last van de kou. Bekijk het filmpje met deze otters maar.

Anderen lazen ook: 5 dingen over sneeuw die je vast niet wist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat mensen op hun eigen manier iets zeggen. Nederlands gaat
toch niet verdwijnen toch?

Sorry ik heb een fout gedaan
Sorry Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.