sahara zand lucht

Het gaat Sahara-zand regenen in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Als je morgen wakker wordt, kun je misschien wel voor een verrassing komen te staan als je de gordijnen opengooit. Het gaat vannacht en morgenvroeg namelijk Sahara-zand regenen. Dat levert mooie plaatjes, maar ook vieze auto's op.

In de Sahara is de laatste tijd veel stof in de lucht terecht gekomen. Dat woestijnzand zweeft nu door de wolken en waait als een soort regenbui over Europa. Tweede Paasdag bereikte het zand al het eiland Malta en morgen trekken 'de wolken' over Nederland. Dat is iets heel bijzonders, maar een tip van de redactie: wacht nog maar even met de auto van je ouders poetsen!

Mooi & vies tegelijk

Het natuurverschijnsel is tegelijkertijd mooi en vies. Doordat het morgen waarschijnlijk ook gaat regenen, komt het zand op auto's en ruiten terecht. Daardoor veranderen Nederlandse straten ineens een beetje in woestijnwegen. De zandregen zorgt ook voor ontzettend mooie lucht. Die krijgt door de regen een vurige kleur, zoals te zien in de Instagram-post hieronder. De foto werd gemaakt door iemand die in Zwitserland woont.

Anderen lazen ook: Bibberen in de woestijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps