Het Glazen Huis komt terug

Voor het eerst in vier jaar laten vier radio-dj's zich in december weer een week opsluiten in een glazen radiostudio, om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar staat dat Glazen Huis in Amersfoort.

Door Janine de Wit
Het Glazen Huis komt terug

3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen trekken in de week voor Kerst het Glazen Huis in en maken daar 24 uur per dag radio, tijdens de Serious Request-week. Mensen kunnen liedjes aanvragen en geld overmaken en zo willen de dj's zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het WNF wil met dat geld de regenwouden in Zuid-Amerika beschermen en herstellen en zo klimaatverandering tegengaan.

Broeikas

De dj's kunnen het dit jaar wel eens heel warm krijgen. Omdat het goede doel met klimaatverandering te maken heeft, staat het Glazen Huis symbool als broeikas waarin de temperatuur tot grote hoogte kan stijgen. Alleen het publiek kan de temperatuur laten dalen door oefeningen te doen naast de kas.

Week voor kerst

De dj's zitten van 18 tot en met 24 december in het Glazen Huis. 3FM organiseert al jaren in de week voor kerst een goede doelen-actie. De afgelopen vier jaar wandelden dj's door het land om geld op te halen. De jaren daarvoor stond ook elk jaar ergens een week lang een Glazen Huis.