Foto Reuters

Het jaar 2018 in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Zo. Nog even en 2018 zit erop. Een goed moment om terug te kijken naar een paar opvallende gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Weet jij nog wat er ook weer allemaal gebeurde?

Januari
(Foto boven) Een bijzondere ontmoeting in het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vraagt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un of hij mee wil doen met de Olympische Winterspelen. Een voorzichtige stap richting vrede na zestig jaar ruzie tussen beide landen. Later in het jaar zou Kim ook met de Amerikaanse president Trump gaan praten over vrede.

Foto AFPFebruari
Op een middelbare school in Parkland (Florida) worden veertien scholieren en drie leraren doodgeschoten. Het is de zoveelste schietpartij op een school in de Verenigde Staten. Een paar jongeren uit Parkland besluiten zich in te zetten voor strengere wapenwetten in hun land. In november kregen deze jongeren van March for Our Lives de Kindervredesprijs.

Foto AFPMei
Zaterdag 19 mei is een dag waar veel Britten maandenlang naar hebben uitgekeken. 'Hun' prins Harry trouwt met 'zijn' Meghan Markle. Inmiddels is de Amerikaanse actrice, die gestopt is met acteren, zwanger. Als alles goed gaat wordt het eerste kindje van het Britse koninkijke stel komend voorjaar geboren.

Fot ReutersJuni
De Saoedische koning Salman maakt bekend dat ook vrouwen mogen gaan autorijden. Lang was Saoedi-Arabië het enige land ter wereld waar het voor vrouwen verboden was om achter het stuur te kruipen. Maar de koning bleef vreemd genoeg wel streng voor de vrouwen die actie voerden tegen het rijverbod. Zij werden in de gevangenis gezet.

Foto ANPAugustus
Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden begint aan zijn 200 kilometer lange Elfstedenzwemtocht. Na 163 kilometer en 55 uur zwemmen moet hij opgeven. De duurzwemmer haalt ruim 2,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker.

Foto ANPSeptember
In Oss gebeurt een ernstig ongeluk met een elektrische bakfiets (stint) van een kinderdagverblijf. De fiets botst op een trein. Vier jonge kinderen komen om. Een vijfde kind en een leidster raken ernstig gewond. Later in het jaar komt er na onderzoek een verbod: stints mogen niet meer op de openbare weg. Ze blijken te onveilig en moeten eerst verbeterd worden.

Foto AFPNovember
Heftige natuurbranden leggen hele stukken van Californië in de as. Het stadje Paradise gaat bijna helemaal verloren. Zeker 85 mensen komen om. Wetenschappers zeggen dat klimaatverandering bijdraagt aan het ontstaan van dit soort branden. In Californië is het al jaren droog en warm.

Foto AFPDecember
Vlak voor kerst barst in Indonesië de vulkaan Anak Krakatau uit. Hij zorgt voor een tsunami. Op Sumatra en Java komen zeker 400 mensen om. In oktober werd ook Sulawesi al zwaar getroffen door een natuurramp.

Dat was 2018 in een notendopje. Op naar 2019!

Anderen lazen ook: Terugkijken met foto's: Dier van het Jaar feest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WoW 2018 is snel voorbij gegaan

2018 is heel snel voorbij gegaan. Duimomhoog Blij Juichen

een paar jaar geleden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps