Kinderpardon

Het 'kinderpardon' verandert voorlopig niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag spraken de vier politieke partijen die in de regering zitten, urenlang over het kinderpardon. Dat is een regeling waarbij asielzoekerskinderen die hier langer dan vijf jaar zijn, in Nederland mogen blijven. Ze krijgen dan een verblijfsvergunning.

Het CDA, de ChristenUnie en D66 vinden dat asielzoekerskinderen die hier al jaren naar school gaan, niet teruggestuurd mogen worden naar een land dat ze vaak nauwelijks kennen. Ze vinden daarom dat Nederland soepeler met de regels moet omgaan.

Oneens

De VVD is het daar niet mee eens. VVD-voorzitter Klaas Dijkhoff (foto bovenaan) zei vanmiddag dat hij de kinderpardon-regeling niet wil veranderen. 

Omdat de partijen het oneens zijn, verandert er voorlopig niets.

Slecht nieuws

Voor de Armeense familie Grigoryan was dat slecht nieuws. De vader en moeder van het gezin zijn al negen jaar in Nederland. Al die tijd woonden ze in een asielzoekerscentrum. Hun kinderen Jemma (3 jaar), Vrej (5 jaar) Shushan (8 jaar) zijn hier geboren.

Vliegtuig

De ouders en hun advocaat hadden gehoopt dat ze na de besprekingen vandaag, in ieder geval nog een tijdje in Nederland mochten blijven. Gisteravond protesteerden mensen bij het asielzoekerscentrum nog tegen de uitzetting van de familie Grigoryan, maar vanmiddag moest het gezin toch met het vliegtuig terug naar Armenië.

Anderen lazen ook: Het probleem is nog niet opgelost.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook