Foto: ANP

Het licht gaat zaterdag even uit voor de natuur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is zaterdagavond om half negen even donkerder dan normaal. In 185 landen doen miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven mee met Earth Hour, de jaarlijkse actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Dat wordt gedaan om aandacht te vragen voor klimaatverandering. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is Earth Hour (of Het Uur der Aarde) niet alleen in Nederland. Overal ter wereld gaat een uur lang het licht uit. Op straat, in gebouwen en bij mensen thuis. Ook een heleboel beroemde gebouwen staan een uur lang in het donker, zoals de Erasmusbrug in Rotterdam vorig jaar deed (op de foto hierboven).

Dit jaar extra belangrijk

Dat doen ze niet omdat een uur in het donker de oplossing tegen klimaatverandering is, maar om even stil te staan bij de toekomst van de aarde. Want volgens het WNF is dat dit jaar extra belangrijk. Volgens die organisatie worden er dit jaar op veel plekken ter wereld belangrijke beslissingen genomen voor het klimaat. In Nederland is het bijvoorbeeld belangrijk voor de natuur welke partijen in de nieuwe regering komen. Sommige partijen willen meer doen voor het klimaat dan anderen.

Livestream

De actie zal er dit jaar wel anders uitzien dan anders. Door het coronavirus moet het vooral online gebeuren. In Nederland organiseert het WNF een speciale livestream. Zanger Danny Vera, DJ Armin van Buuren, presentator Humberto Tan en ruimtevaarder André Kuipers treden in het donker op.

Anderen lazen ook: Earth Hour, wat is het en waarom doen we het?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook