ANP

Het nieuwe Big Brother-seizoen in cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Televisiekijkers opgelet! Vanavond start een nieuw seizoen van het beroemde programma Big Brother. Wist jij dit al over de reality-show?

80 landen

Misschien heb je ooit eerder over Big Brother gehoord. Dat kan goed kloppen! Het programma werd al in 1999 voor het eerst uitgezonden. Het was zo’n groot succes dat inmiddels 80 landen hun eigen versie hebben.

125 camera's

In Big Brother verblijven acht mensen maandenlang in hetzelfde huis. Hier worden ze constant in de gaten gehouden door 125 camera’s. Zelfs op het toilet! Via Videoland zijn de deelnemers 24 uur per dag te volgen. Daarnaast is er elke dag een samenvatting te zien op televisie.

100 dagen

De deelnemers van Big Brother blijven maximaal honderd dagen in het huis. In de tussentijd kunnen er mensen worden weggestuurd. De bewoners hebben geen contact met de buitenwereld. Internet, telefoons en kranten zijn ten strengste verboden.

300 vierkante meter

Het nieuwe Big Brother-huis is 300 vierkante meter en ligt in Amsterdam. Precies achter de Johan Cruijff Arena! Het huis heeft onder andere een pizzaoven, een jacuzzi, sauna en spelletjeskamer.

100.000 euro

Door opdrachten te doen kunnen de bewoners elke week geld winnen. De uiteindelijke winnaar mag dit prijzengeld mee naar huis nemen. Dit bedrag kan maximaal 100.000 euro worden.

Anderen lazen ook: Deens kinderprogramma zet volwassenen in hun blootje. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook