Unsplash

Het is Palmzondag: maar wat is dat eigenlijk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Palm palm pasen, hei koerei: het is vandaag Palmpasen, oftewel Palmzondag. De laatste zondag voor het Paasfeest begint. Maar wat vieren we eigenlijk met Palmzondag? 

Palmpasen is de laatste zondag van de vastenperiode. Een tijd van 40 dagen tussen carnaval en Pasen waarbij gelovige proberen om voor langere tijd te stoppen met dingen als eten, het drinken van alcohol of het gebruik van social media. Na Palmzondag begint de Goede Week, ook wel de Heilige Week genoemd die duurt tot Goede Vrijdag.

Het verhaal van Jezus

Met Palmzondag gaan veel gelovige naar de kerk. Hier wordt voor het eerst het verhaal van Jezus voorgelezen. Op Goede Vrijdag wordt dit verhaal nog een keer voorgelezen tijdens de kerkmis.

Mooie paastakken

Misschien heb je weleens iemand ermee zien lopen óf maak je ze zelf: palmpaastakken. Op Palmzondag maken veel gelovige kinderen een paastak, een mooi versierde tak of kruis met daarin eitjes, lintjes en op de bovenkant een haan van brood. De paastakken worden gebruikt tijdens een optocht waarbij de kinderen het Palmpasen lied zingen:

palm palm pasen

hei koerei

over enen zondag

krijgen wij een ei

één ei is geen ei

twee ei is een half ei

drie ei is een paasei 

Vier jij vandaag Palmpasen?

Anderen lazen ook: Quiz: wat weet jij van Pasen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

kutjes kutjes en nog is kutjes

goedermorgren isst heute morgen ein leckeres Ei

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.