Foto: Pixabay

Het regende chocola in Zwitsers stadje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Stel je toch eens voor dat het snoepjes of ander lekkers zou kunnen regenen. In het Zwitserse stadje Olten kwam die droom uit. Daar regende het chocola!

De inwoners van Olten keken waarschijnlijk verbaasd naar buiten. Uit de lucht dwarrelde geen sneeuw, maar kleine chocolade-stukjes! Al snel lag er overal een dun laagje chocola. Sommige auto's werden bedekt met de kleine choco-snippertjes. Zoals deze:

De tekst gaat verder onder de tweet. 

Foutje in fabriek

Al die snippertjes waren kleine deeltjes van gemalen cacaobonen. Ze werden verspreid door de chocoladefabriek in de buurt. Door een foutje in het ventilatiesysteem werden de kleine deeltjes de lucht in geblazen. Volgens de fabriek is het chocolade-laagje niet gevaarlijk voor de natuur.

Anderen lazen ook: Chocoladefabriek krijgt achtbaan. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.