wheelchair skills event

'Het is stoer om dit in je rolstoel te kunnen doen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een rolstoelevenement voor jong en oud en voor alle niveaus dat in het teken staat van het plezier van rolstoelrijden. Dat is waar het Wheelchair Skills Event om draait. Lisa (11) zit in een rolstoel en deed mee. Aan Kidsweek vertelt ze haar verhaal.

Lisa is geboren met een open rug en zit daardoor in een rolstoel. Twee jaar geleden volgde ze een rolstoelvaardigheidstraining en leerde hoe ze beter met haar rolstoel om kon gaan. Ze leerde hoe met je rolstoel van een trap of roltrap afgaat. Van een stoepje kwam ze wel af, maar helemaal soepel ging dat nog niet. Omdat ze nu weet hoe de techniek werkt, gaat het een stuk makkelijker.

Schuine hellingen

Vorig jaar ging Lisa voor het eerst naar het Wheelchair Skills Event in het Skatepark Utrecht. 'Dat vond ik heel erg gaaf! Ik hoefde ook niet lang na te denken om dit jaar weer te gaan', zegt ze daarover. 'Eerst kreeg ik een workshop skills oefenen waar je met de rolstoel van een trap af moest, leerde springen van schuine hellingen en een parcours moest afleggen. Dat was even spannend, maar daarna erg leuk.'

wheelchair skills eventFoto: Margrietha Stolk

Pyramide

Na een korte pauze deed Lisa mee aan de workshop WCMX: stunts in je rolstoel doen. Lisa: 'Je moet dan een helm op en elleboog- en kniebescherming om, want je kunt gemakkelijk vallen. Eerst oefen je hoe je goed naar boven en beneden komt. Daarna gingen we steeds een stapje verder. En uiteindelijk mochten we ook een soort pyramide op. Het is erg stoer om in je rolstoel dit soort dingen te kunnen doen.'

Parcours

Aan het einde van de middag was er een wedstrijd, waar een speciaal parcours voor was uitgezet. Op sommige punten kon je kiezen voor een uitdagender stukje of juist een iets makkelijker, maar echt gemakkelijk was het nooit. 'Ik vind meedoen belangrijker dan winnen, maar het parcours was erg gaaf. Daarom vond ik de wedstrijd het leukst. Eerst wilde ik niet van de trap, maar overdag heb ik dat geoefend. Dat ging supergoed en daarom heb ik mezelf uitgedaagd om in de wedstrijd vooruit van de trap af te gaan. Uiteindelijk heb ik de derde plek weten te bemachtigen en ging ik met een luxe goodiebag naar huis. Het was een lange dag, maar heel erg de moeite waard!'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Rolstoeler Quinten (16): 'Wij kunnen stunten' of Zwemster Sanne (14) is jongste paralympiër ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps