Zinedine, Noach, Anoushka, Lucy en Tygo. Foto: Ernie Buts
Testteam

Het testteam test: geurstiften

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Aardbei en appel, maar ook drop en munt. Stiften heb je in alle kleuren en … geuren! Maar welke geurstiften kleuren het beste? En welke ruiken het lekkerst? Het testteam zoekt het uit!

Met een stapel witte blaadjes voor hun neus wachten de testers in spanning af welke stiften ze mogen gaan testen. Ze denken al hard na over wat ze zullen tekenen. ‘Ik ga Scoop natekenen’, weet Noach al. Helaas voor hem zit er in de eerste set van de HEMA helemaal geen zwarte stift!

 

Lavendelpoep 

Wanneer de doppen van de stiften gaan, stromen de geuren de ruimte in. ‘Ik ruik lavendelpoep!’ roept Tygo. Ook de rest is niet dol op de geur. De stiften kleuren goed, maar omdat ze best dik zijn, is het lastig om ze goed vast te houden. Zinedine en Tygo vinden de felle kleuren wel heel mooi. De Grafix-geurstiften houden een stuk beter vast. Sommige kleuren ook goed, maar niet allemaal. ‘Hé, de groene doet het niet!’ stelt Zinedine teleurgesteld vast. Dat is gek, want alle stiften zijn toch echt nieuw. Gelukkig ruiken ze wel een stukje lekkerder. Al vinden de jongens de geur van de pepermunstift heel erg vies!  

Foto: Ernie Buts

Spierkracht 

Lucy vindt tot nu toe nog niks lekker ruiken. ‘Veel te chemisch allemaal!’ Maar de Fruity Squad- stiften kunnen er mee door. ‘Van mij hoeft er geen geur aan te zitten, maar deze zijn te doen.’ De rest vindt ze toch iets te sterk ruiken. Tenminste, als je de dop eraf krijgt. Dat is nog best lastig. ‘Dit is goed voor je spierkracht’, meent Tygo.   

 

Appelgeur  

Het laatste setje stiften komen op tafel: de Stabilo’s. En die doen het wel heel goed! ‘Ze kleuren goed, houden goed vast en de groene stift ruikt lekker naar appel’, vindt Anoushka. ‘Geen minpunten!’ Zelfs de dop gaat er goed af. Alleen Tygo vindt ze niet zo lekker ruiken, maar voor de rest zijn dit toch echt de favoriete geurstiften van de groep. Ze zijn, zoals Tygo ze noemt: perfectico!  

Testwinnaar:

Stabilo Trio Frutti

12 stuks, €5,99 
Cijfer: 8,2 
+ mooie kleuren 
+ tekenen goed omdat ze zo zacht zijn 
+ ruiken niet sterk, maar wel lekker 

HEMA viltstiften met geur 

6 stuks, €3,00 
Cijfer: 5,1 
+ kleuren wel fijn 
- zijn te dik om vast te houden 
- stinken 

Fruity Squad stiften met geur 

10 stuks, €3,99 
Cijfer: 5,2 
+ zien er vrolijk uit 
- ruiken een beetje sterk 
- dop gaat er lastig af 

Grafix geurstiften,  

8 stuks, €4,99 
Cijfer: 7,2 
+ de meeste kleuren heel goed 
+ sommige ruiken erg lekker 
- groen doet het niet 

Anderen lazen ook: Het testteam test duurzame rietjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook