Foto: Ernie Buts
Testteam

Het testteam test: koptelefoons

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Even muziek luisteren of iets kijken op YouTube. Met een koptelefoon op stoor je daar niemand mee. Maar welke zit het lekkerst? En heeft het mooiste geluid? Het testteam probeert er een paar uit.

De testers zijn echte kenners: ze hebben zelf allemaal een koptelefoon thuis. ‘Al ben ik die van mij kwijt’, zegt Josephine. Het geluid van een headset is natuurlijk belangrijk, maar toch is dat niet het enige waar op gelet gaat worden. ‘Een koptelefoon moet er ook mooi uitzien en goed op je oren zitten’, vindt Tomas.

Niet krakerig

Om de koptelefoons goed te testen, luisteren de testers om de beurt naar muziek. Als eerste is de Pulsar van de Action aan de beurt. ‘Deze heeft wel mooi geluid. Het klinkt niet krakerig, maar gewoon goed’, vindt Tomas. Maar het viertal kijkt toch wat moeilijk als ze hem op hun hoofd zetten. ‘Hij zit wel heel strak’, zegt Annemarel. ‘En de kussentjes zijn hard’, voegt Matt toe.

Felle kleur

Snel door naar de kinderkoptelefoon van de HEMA. ‘Deze wil ik meteen opzetten!’ zegt Josephine. ‘Blauw is een mooie kleur.’ Dat is Matt wel met haar eens. ‘Een mooie felle kleur.’ Maar wanneer de testers de koptelefoon opzetten zit hij niet zo lekker. ‘De kussentjes drukken heel hard op je oren’, zegt Annemarel. Tomas probeert hem te verstellen, maar dat gaat nog niet zo makkelijk. ‘Hij past zo niet goed, hij staat maar half op m’n oren.’

Foto: Ernie Buts

Er helemaal in

Tomas zet snel de witte Hoco-koptelefoon op. ‘Wow! Dit geluid is opeens veel harder. Het klinkt wel heel goed.’ Dat wil de rest ook wel horen. ‘Het voelt alsof je er helemaal in zit. Hij zit ook goed, niet te los en niet te strak’, zegt Josephine. Deze valt wel in de smaak. ‘De kleur is ook mooi. Maar hij staat wel schuin op je oren, dat is een beetje wennen’, zegt Matt.

Zachte kussentjes

Er zijn al heel wat liedjes geluisterd als de laatste koptelefoon van Sony aan de beurt is. ‘Het geluid is gewoon normaal’, zegt Matt. Tomas vult aan: ‘Het is maar mwah, een beetje half/half.’ Dat vinden de andere testers ook. ‘Ik vind hem er ook niet zo mooi uitzien’, zegt Josephine. Daar denkt Annemarel anders over. ‘Ik vind dat glimmende juist mooi en hij heeft ook fijne zachte kussentjes.’ Na al dat luisteren, vallen de oren van de vier testers bijna van hun hoofd. Kan iedereen nu héél even stil zijn?

Testwinnaar: Hoco W21

€13,50
Cijfer: 8
+ het geluid voelt alsof je erin zat
- staat schuin op je oren

Sony MDR-ZX110

€11,95
Cijfer: 6,8
+ kussentjes zijn lekker zacht
- een beetje klein

Kinderkoptelefoon HEMA

€15,-
Cijfer: 6,5
+ goed geluid
- moeilijk te verstellen

Pulsar koptelefoon Action

€6,95
Cijfer: 6,4
+ mooi geluid
- kussentjes zijn hard

Anderen lazen ook: Het testteam test: geurstiften.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook