Het testteam test ring lights

Wil je een schitterende selfie of een spetterende TikTok maken? Met een ring light zien je foto’s en filmpjes er nog beter uit. Of valt dat tegen met deze vier budget-versies? Het testteam probeert het uit.

Foto: Rolf Rosing

De testers zitten zelf eigenlijk helemaal niet op social media. En van een ring light hebben de meesten nog nooit gehoord. Behalve Lulu: ‘Youtubers gebruiken ’m ook.’ Hoog tijd om dus een lichtje te laten schijnen over dit product...

Wiebelig

Anouska begint met de ring light van de Action. Ze klikt de telefoon in de houder, maar het statiefje met dunne pootjes wiebelt alle kanten op. ‘Het is wel moeilijk om ’m goed neer te zetten’, zegt ze. Lulu probeert de knopjes uit. Het licht springt aan. ‘Oh wow, dat is heel fel! Mijn gezicht glimt helemaal.’ Anouska en Lulu proberen samen een selfie te maken. ‘Ik zie bijna geen verschil op de foto en hij heeft niet zulk mooi blauw licht’, vindt Lulu. Maar de knopjes zijn wel duidelijk. ‘Hij is handig om te bedienen’, vindt Tygo.

Foto: Rolf Rosing

Feller

Tygo gaat aan de slag met de ring light van het merk Qware. ‘Deze is wel steviger dan de vorige’, zegt hij. Rosa en Anouska proberen hem aan te zetten. ‘Hmm, dit zijn andere knopjes.’ Plots springt het licht aan. ‘Deze is nog feller dan die van net’, zegt Lulu. De Qware lijkt op het eerste gezicht erg op de ring light van de Action. ‘Maar deze heeft wel drie verschillende kleurtjes’, ziet Rosa. De testers maken nog wat selfies. Maar of het er nou mooier op wordt door de ring light, dat weten ze niet zo goed.

Aan tafel

Dan is het exemplaar van de HEMA aan de beurt. ‘Pff, dit gaat niet zo makkelijk’, zegt Lulu als ze hem probeert neer te zetten. De ring light moet worden vastgeklemd op de rand van de tafel. ‘Het is niet handig dat je altijd een tafel nodig hebt’, vindt Anouska. ‘Hij is ook wel een beetje klein’, merkt Rosa op. En net als bij de andere lampen is vooral het licht heel fel. ‘Echt stom!’ zegt Lulu. Maar je kunt de helderheid van het licht wel aanpassen. ‘Ik heb dus niet zoveel last van dat felle licht’, zegt Tygo.

Foto: Rolf Rosing

Makkelijk meenemen

Nog eentje te gaan: de ring light van Shutterlight. Het is een klein rondje dat je op je telefoon klikt. ‘Achterop zit maar één knopje, dat is wel fijn’, vindt Rosa. Ook Tygo is wel tevreden over deze. ‘Je neemt ’m overal mee naartoe nemen.’ Lulu probeert hem ook nog even uit. Al is het met tegenzin. ‘Het licht is zo naar om in te kijken! Maar met deze maak je wel de mooiste foto’s.’ Daar is de rest het mee eens.

Testwinnaar: Shutterlight

€13,95Cijfer: 6,9+ handig om mee te nemen- geen fijn licht

Action

€7,99Cijfer: 6+ duidelijke knopjes- blijft niet goed staan

Qware

€19,99Cijfer: 5,9+ verschillende kleuren- heel fel licht

HEMA

€20Cijfer: 4,5+ helderheid is aan te passen- onhandige standaard