testteam rozenlimonade

Het Testteam test: rozenlimonade

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Het is net zo roze als aardbeienlimonade, maar smaakt het ook zo zoet? En moet je iets wat ruikt naar bloemen wel drinken of past het beter in een vaas of onder de douche? Het testteam test rozenlimonade.

Rozenlimonade heeft het testteam nog nooit gedronken, terwijl het best limonade-liefhebbers zijn. ‘Aardbeienlimonade vind ik het lekkerst’, zegt Hiba. En dat zijn de andere testers het met haar eens. ‘Roze is wel mijn lievelingskleur’, zegt Julius. Hij heeft dus goede hoop dat het lekker is. Totdat hij hoort dat er prik in zit. ‘Daar houd ik echt niet van!’

testteam rozenlimonadeZeepgeur

In de eerste kan zit de rozensiroop van Go-Tan. Die is aangemaakt met bruisend bronwater zodat-ie net zo bubbelt als de rest. ‘Ik ga eerst ruiken!’ zegt Hiba en ze steekt haar neus in het glas. ‘Dit ruikt naar zeep!’ Yousri: ‘En zo smaakt-ie ook!’ Julius vindt juist dat er heel weinig smaak aan deze limonade zit. ‘Ik had verwacht dat-ie heel zoet zou zijn.’ Ook Hiba had een sterkere, meer bloemachtige smaak verwacht. Lujain trekt een vies gezicht: ‘Ik vind ’m niet lekker ruiken én niet lekker smaken. Dit wordt een onvoldoende.’
 

Tandartsbitje

De glazen worden opnieuw gevuld: dit keer met de Pinkyrose-limonade van HEMA. Weer gaan eerst de neuzen in de glazen. ‘Deze ruikt naar honing’, zegt Yousri. ‘Alsof-ie heel plakkerig is. Daar houd ik niet van.’ Lujain ruikt azijn: ‘Dat doe ik altijd op mijn muggenbulten.’ En ze begint spontaan te krabben. De smaak is al niet veel beter. Raar, vindt Hiba. ‘Ik snap deze limo gewoon niet. Zelfs al-ie gratis was zou ik ’m niet meenemen.’ Yousri: ‘Hij smaakt chemisch. Naar zo’n tandartsbitje met aardbei.’ Julius is opvallend stil. ‘Smerig!’ is het enige wat hij te zeggen heeft.

RozenlimonadeGiftig toverdrankje

Na twee dikke tegenvallers pakken de testers dapper de derde kan op met daarin de rozenlimonade van Fentimans. ‘Deze ziet er lekker uit!’ roept Lujain. ‘Hij ruikt alleen naar nepbloemen’, vindt Yousri. Over de smaak is Hiba wel tevreden: ‘Ik proef wel echt rozen en de hoeveelheid prik is perfect.’ Julius is inmiddels behoorlijk somber over deze test. ‘Niet te doen dit’, moppert hij. Ook Lujain heeft het moeilijk. ‘Het lijkt wel een giftig toverdrankje! Ik heb buikpijn van al dat koolzuur! Mag ik even naar de wc?’ De andere testers rennen snel achter haar aan.

Geen succes

Zichtbaar opgelucht keert iedereen even later terug. Nog één limo te gaan. Die van Royal Club. ‘Als we nu doen alsof die heel vies is, dan wordt het misschien wel lekker’, stelt Hiba voor. Maar Lujain ruikt alweer azijn. ‘Ik ga deze niet eens proeven!’ roept ze verschrikt uit. Toch neemt ze voorzichtig een slokje. ‘Oh, deze is lekker. Heel zoet!’ Ook Hiba is blij verrast: ‘Hij ruikt naar bloemen en is lekker zoet.’ Yousri: ‘Deze smaakt echt het minst chemisch.’ Zelfs Julius weet er een pluspunt uit te persen: ‘Er zit niet teveel prik in.’ Zo, de test zit erop. Het testteam weet het zeker: rozenlimonade is geen succes. ‘Doe mij maar aarbeien’, zucht Hiba.

Go TanGo-Tan rozensiroop (500ml)

Prijs: €4,50
Cijfer: 4,2
+ mooie kleur
- ruikt en smaakt naar zeep

Pinky RosePinkyrose Spiced Lemon & Rose (250ml)

Prijs: €2,30
Cijfer: 1,8
- chemische smaak
- ruikt naar azijn

FentimansFentimans Rose Lemonade (750ml)

Prijs: €3,99
Cijfer: 4
+ lekker smaak en niet teveel prik
- geur is niet lekker

Royal ClubTestwinnaar: Royal Club Rose lemonade (1 liter)

Prijs: €2,09
Cijfer: 7,2
+ smaakt zoet en prik is perfect
- ruikt naar azijn

Anderen lazen ook: Het Testteam test: warmtekussen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps