Foto: Ernie Buts

Het testteam test: zoute popcorn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wist je dat mensen in Peru achtduizend jaar geleden al popcorn aten? Nu koop je de gepofte maïs gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Maar welke is dan het lekkerst? Het testteam heeft daar wel een mening over.

Eerst de belangrijkste vraag over popcorn: zoet of zout? ‘Karamel’, antwoordt Raphael. Ha, die waren we vergeten. Mia, Josephine en Tomas hebben het liefst zout, precies wat ze vandaag gaan testen. ‘De zak van Albert Heijn vind ik het mooist’, wijst Josephine. ‘Daar staan sterren op.’ Raphael kiest voor de Jumbo-popcorn en Tomas en Mia vinden de verpakking van Proper het mooist. Maar mooie zak of niet, het gaat om de inhoud. Dus laten we gaan proeven!  

Foto: Ernie ButsDe testers testen de popcorn zonder te weten welk merk het is. Foto: Ernie Buts

Piepschuim 

Er klinkt zacht gekraak. Alle testers hebben net een handje Moonpop genomen, maar dat weten ze zelf niet. De popcorn zit in identieke bakjes. ‘Heel lekker’, zegt Josephine. Ook bij Tomas en Raphael smaakt het. ‘Nee, te zout en een beetje droog’, oordeelt Mia. Dan is Proper aan de beurt. ‘Die ziet er raar uit’, roept Tomas. ‘Alsof hij gemaakt is van kleine stukjes marshmallow.’ Mia: ‘Deze maakt het geluid van piepschuim.’ ‘Hij is een beetje smakeloos en heeft een vreemde vorm’, vindt Raphael. ‘Niet pittig, niet zout, maar er tussenin’, vat Josephine samen. Hun bakjes zijn weer leeg.  

Raarste ooit 

Tijd voor die van Jumbo. ‘Dit is echt de raarste popcorn die ik ooit heb gegeten’, zegt Tomas. ‘De ene hap smaakt naar niks en de andere is heel zout!’ Josephine vindt deze juist het lekkerst. ‘Lekker zoet’, kauwt ze. ‘Als hele hap is het wel lekkerder dan per stukje’, tipt Mia. Raphael vindt deze ‘wel prima’, maar geeft ’m, net als de vorige, een 4. 

Foto Ernie Buts

Het testteam blijft maar dooreten. Foto Ernie Buts

Minder velletjes 

Tijd voor de laatste zak van Albert Heijn. ‘Nee, geen lekkere smaak’, oordeelt Josephine. Ze geeft ’m een 1. Raphael vindt deze juist heel lekker. ‘Hier zit best veel smaak aan.’ Mia is ook enthousiast. ‘Deze heeft de perfecte verhouding: genoeg zoet en genoeg zout. Hij is gewoon geniaal! En hij geeft minder velletjes tussen je tanden.’  

Avondeten 

De test is voorbij, de stand wordt berekend en de testers mogen vrij proeven. Hele handen verdwijnen in hun mond. Josephine verandert van mening nu ze weet dat de laatste popcorn uit die mooie sterrenzak kwam. Maar de cijfers zijn al bepaald en Moonpop blijkt de winnaar. Na nog wat gekauw en gekraak schuift Mia haar zak opzij en veegt haar handen af. ‘Ik moet ook nog avondeten.’ 

Foto: Ernie ButsDe buiken zitten vol! Foto: Ernie Buts

Testwinnaar: Moonpop Sea Salt 

Cijfer: 7,6 
Prijs: € 1,59  
+ lekkere smaak 
+ goede zoute nasmaak 
- beetje droog 

Albert Heijn Zoute popcorn 

Cijfer: 6,5 
Prijs: € 0,99 
+ minder velletjes 
+ goede smaak 
- maar dat vindt niet iedereen 

Proper Lightly sea salted 

Cijfer: 6,2 
Prijs: € 1,99 
+ creatieve verpakking 
+ lekker zacht 
- weinig smaak 

Jumbo Spannend zoute popcorn 

Cijfer: 5,6 
Prijs: € 0,98 
- ene hap is zout, andere niet 
- gekke man op de verpakking 

Anderen lazen ook: Het testteam test zakjes voor ijsthee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook