Kyan met Martin Luther King

Het is vandaag Martin Luther King-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Elke derde maandag van januari is het Martin Luther King-dag. De dag van de man die opkwam voor zwarte én blanke mensen.

Kyan (11) uit Den Bosch hield afgelopen jaar zijn spreekbeurt over Martin Luther King. Waarom? ‘Mijn eerste spreekbeurt ging over een Thaise vechtsport, maar nu wilde ik graag iets vertellen over iemand waar veel kinderen in mijn klas niet zoveel over weten. Wat ik heel bijzonder aan hem vind, is dat hij opkwam voor de rechten van zwarte én blanke mensen.’

Held

Voor zijn spreekbeurt deed hij al flink wat onderzoek. ‘Ik heb over hem gelezen in het boek Helden. Daar staan ook dingen in over Anne Frank en Gandhi. En ik heb de trailer van de film Selma gezien. Daarom weet ik bijvoorbeeld dat hij rookte.’

Kyan met Martin Luther King

Speciale dag

Dat het vandaag Martin Luther King-dag is, wist Kyan niet. In Amerika hebben de meeste kinderen daarom vandaag vrij van school.

Moord

Kyan bereidde zich voor op zijn spreekbeurt door boeken te lezen en op internet te kijken. Want hoe is het eigenlijk afgelopen met Martin Luther King? Dat weet Kyan dan juist weer piekfijn te vertellen. ‘Hij werd doodgeschoten en ze hadden een verdachte, maar niet genoeg bewijs. Dus er is nooit iemand voor veroordeeld.’ En hoe ziet zijn spreekbeurt er straks uit? ‘Ik maak een powerpoint en ik ga zeker een stukje laten zien uit zijn bekende toespraak I Have A Dream.

Wil je ook meer over hem weten? Bekijk dan eens het filmpje hieronder: 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Eerste Hulp bij spreekbeurten of 6 tips tegen spreekbeurtzenuwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een leuk stuk Kyan! Veel succes met het voorbereiden van je spreekbeurt!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.