Radio

Het is vandaag Wereld Radio Dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Huh, de radio? Jij luistert er misschien niet naar, maar miljoenen andere mensen wel. Daarom is het vandaag Wereld Radio Dag.

Volgens de organisatie die Wereld Radio Dag bedacht is de radio heel belangrijk. Ongeveer 95 procent van de wereldbevolking luistert ernaar.

Geen smartphone, wel radio

Wereldwijd zijn er meer dan 40.000 radiozenders om naar te luisteren. Radio is daarom dé manier om informatie over te brengen. Mensen die bijvoorbeeld geen televisie of smartphone kunnen betalen, hebben vaak wel een radio in de buurt. Ook Nederlanders luisteren veel naar de radio: gemiddeld twee uur en 52 minuten per dag.

Radio en sport

Het thema van deze Wereld Radio Dag is 'radio en sport'. Geen rare combinatie, want een voetbalwedstrijd is op de radio net zo spannend als op televisie. Misschien zelfs wel spannender omdat je alleen maar de stem van de commentator hoort. 

De organisatie van Wereld Radio Dag ziet nog meer goede kanten van sportuitzendingen op de radio. Je kunt luisteraars meteen vertellen dat iedereen gelijk is in de sport. En dat je elkaar sportief en met respect moet behandelen. 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Giraffen luisteren radio tegen knallen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is best wel grapig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.