Matheu Hinzen

'Het was de dag van mijn leven'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Matheu Hinzen (13) heeft zaterdag het Junior Songfestival gewonnen. Met zijn nummer Dans met jou schudde hij al zijn concurrenten af. Hij kreeg de meeste punten van de kinderjury, de vakjury én de kijkers. 

Matheu was dolblij met zijn overwinning. ‘Het was de dag van mijn leven', vertelt hij aan Kidsweek. 'Ik heb het gevierd in de Mac.' Hij kreeg de award uitgereikt door Max, van het duo Max & Anne dat vorig jaar won. De zes dames van 6TIMES werden tweede, MOVES werd derde en Mannes eindigde als vierde.

Ciske de Rat
'Wat een podiumbeest!', zei de jury over hem. En dat kan kloppen, want het was niet zijn eerste keer op een podium of voor een camera. Zo speelde hij al de hoofdrol in de musical Ciske de Rat en had rollen in films als Uilenbal en De familie Slim. 

Op naar Polen
En nu? Eén ding is zeker: Matheu kan niet lekker achteroverleunen. Op 24 november doet hij mee aan het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in Polen. Daar neemt hij het op tegen achttien andere landen. Zijn voorbereiding is elke vrijdag te volgen op de website van het Junior SongfestivalHopelijk wordt het net zo'n succes als dat van Duncan Laurence!

Het hele interview met Matheu lees je in de Kidsweek, die uitkomt op 3 oktober.

Nog één keer Dans met jou:

Anderen lazen ook: Gelukt: Duncan Laurence wint het Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

matheu ik blij dat je hebt gewonnen maar ik wil met jou verkering en ik wil heel graag je zien op de, school de toekomst

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps