Foto: ANP

Het WK Fortnite in (opvallende) cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zwetende handen en kriebels in de buik. Het wordt een spannend weekend voor de beste Fortnite-spelers ter wereld: het WK gaat van start in New York. Een paar opvallende cijfers over deze enorme wedstrijd.

3

Het WK bestaat uit drie verschillende delen. Zaterdag nemen vijftig teams van twee spelers het tegen elkaar op en zondag is de beurt aan honderd solospelers. Verder strijden acht teams van vier spelers om de titel van Creative Champion, waarbij ze de mooiste levels moeten laten zien. De spelers komen op beide dagen vanaf 19.00 uur in actie.

40.000.000

40 miljoen mensen hebben geprobeerd om een plekje te bemachtigen. Zij hadden de afgelopen tien maanden de tijd om zich te kwalificeren. Alleen de tweehonderd allerbeste spelers dat dus gelukt.

6

De finale bestaat op beide dagen uit zes potjes. De spelers worden op een eiland geplaatst. Dat gebied wordt steeds kleiner en de spelers moeten elkaar uitschakelen. Als dat lukt, krijgt de speler één punt per uitgeschakelde tegenstander. Ze kunnen ook punten verdienen door zo lang mogelijk in het spel te blijven. Wie aan het einde de meeste punten heeft, wint de hoofdprijs.

3.000.000

De handjes gaan waarschijnlijk steeds meer trillen, want de winnaar gaat met een flinke prijs naar huis: drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro). De solo-spelers mogen dat bedrag natuurlijk zelf houden. De duo-spelers moeten het verdelen.

30.000.000

Haalt een speler de finale niet? Ook dan is er nog kans op een dikke pot met geld. Game-uitgever Epic verdeelt in totaal 30,4 miljoen dollar (27 miljoen euro) aan prijzen. Dat is de grootste prijzenpot ooit in de gamewereld. De solo-spelers die op plek 21 tot en met honderd eindigen krijgen 50.000 dollar (45.000 euro). De duo's die op plek elf tot en met vijftig eindigen, verdienen per persoon hetzelfde. Daarna lopen de prijzen flink op.

4

Er doen vier Nederlanders mee aan deze spannende wedstrijd. Sven Edelenbosch (Svennos, 25) speeltmee in de categorie creative. In de wedstrijd voor duo's speelt de Nederlanders Dimitri van de Vrie (mitr0, 16) samen met de Britse Kyle Jackson (Mongraal). Dave Jong (Rojo) speel met zijn Britse teamgenoot Jaden Ashman (Wolfiez). De Nederlanders Quinten van der Zijpp en Levi Edelijn (Lnuef) gaan samen voor de winst. Vooral Dimitri en zijn teamgenoot worden gezien als kanshebbers.

22.500

22.500 mensen zijn afgereisd naar New York om de wedstrijd van dichtbij mee te maken. Zij zitten in het publiek om hun favoriete speler aan te moedigen. Maar zij zijn niet de enige die meekijken. Honderduizenden mensen zijn van plan om de wedstrijd online te volgen

Anderen lazen ook: Saxofonist klaagt Fortnite aan om dans en uiterlijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook