Foto: Shutterstock
Challenge

Hidde (12) en Saar (10) snoepen een week gezond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Chocola, drop, spekjes, frisdrank en zoete toetjes. Laat het allemaal eens een weekje liggen. Daarvoor daagt de Stichting Week van Snoep Goed je deze week uit. Kidsweek-lezers Saar (10) en Hidde (12) doen mee en houden ons op de hoogte. Zij vertellen ons nu eerst wat ze verwachten.

Hidde (12): 'Voor mij is het niet de eerste keer dat ik zoiets doe. In december heb ik ook een week geen toegevoegde suikers gegeten. Wat helpt is om veel water te drinken. Ik ben van plan om fruit of een rijstwafel te eten als ik uit school kom. Traktaties neem ik mee naar huis en eet ik later.'

Saar (10): 'Ik heb een paar dingen die voor mij deze week gewoon normaal blijven. Ik eet bijvoorbeeld elke dag al wel een gezond tussendoortje. Ik vind het wel lastig dat mijn broertje wel iets zoets mag eten en ik niet. Dat lijkt me vervelend om te zien.'

Woensdag lees je hoe de eerste twee dagen zijn gegaan bij Hidde en Saar. Volgende week maandag lees je hoe de twee terugkijken op de week.

Anderen lazen ook: Help! Het is vandaag Blue Monday

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps