Carnaval

Hier vier je kindercarnaval door het land

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Carnaval staat deze maand weer voor de deur. Hoewel de optochten zijn afgelast door corona, hebben verschillende organisatoren oplossingen bedacht.  

Versierhuis

In Wouwse Plantage wordt er een omgekeerde optocht georganiseerd. Op 19 februari rijdt er een prinsenwagen met een jury langs de huizen in het dorp. Je kunt meedoen met je ouders door je huis te versieren of een act op te voeren. De beste opvoering wint.  

Tullepetaonetocht

In Roosendaal wordt de Tullepetaonetocht georganiseerd, dat is een wandel-puzzeltocht van 5 kilometer. Tijdens de tocht kan je bingo-kaarten en extra opdrachten maken.

Clownenjacht

Het populaire knuffelberentellen is in Heerlerheide verruild voor clowns. De hele maand kan je met je vrienden, ouders of opa’s en oma’s op zoektocht gaan naar vijftig clowns achter ramen van verschillende huizen. Als alle clowns zijn afgestreept, krijg je een diploma.

Pronkzitting

Er wordt gedanst, gesprongen en gezongen in Schalkwijk. Hier gaat de pronkzitting door, maar dan online. Dat is een theatershow tijdens carnaval. Op vrijdag 11 februari kan je de show zien via Facebook en Instagram.    

Naar de zomer? 

Sommige steden willen carnaval uitstellen door de maatregelen rondom corona. Zij bedachten om het feest te verplaatsen naar Hemelvaart, Pinksteren of zelfs de zomer, zoals in Prinsenbeek.

Wat vind jij: kan carnaval op een andere tijd van het jaar gevierd worden?

Anderen lazen ook: De Grote Kidsweek Carnavals-quiz.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook