Evert Elzinga
Uitgelegd

Hierdoor schrapt Schiphol veel zomervluchten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Het is bijna zomervakantie! Sta jij ook te springen om op vakantie te gaan? Misschien reis je met de auto of pak je zelfs het vliegtuig. Juich dan maar niet te vroeg. Veel vluchten gaan deze zomer op Schiphol niet door. Dat kondigde topbaas Dick Benschop gisteren aan.  

Al maanden kampt de luchthaven met een groot personeelstekort. Veel personeel wil na corona namelijk niet terugkomen. Vooral bij de incheckbalies, beveiligingspoorten en de bagageruimen is dat te merken.

Onveilige omgeving

Passagiers staan door deze tekorten langer in de rij bij de incheckbalies en de beveiligingscontrole. En dat zorgde de afgelopen maanden soms voor ruzies met de beveiligers. Dat is niet veilig, vindt topbaas Dick Benschip. Daarom vertelde hij gisteren dat Schiphol dagelijks zo'n 13.5000 passagiers minder laat vertrekken van 7 juli tot het einde van de maand. 

Ontevreden 

Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Transavia en Ryan Air zijn niet blij. Zij moeten het aantal passagiers in hun vliegtuig verlagen of zelfs hele vluchten schrappen. Nu proberen zij zoveel mogelijk vliegtuigen vanaf andere vliegvelden te laten stijgen zoals Rotterdam, The Hague Airport en Eindhoven. 

Pineut

Ook veel passagiers zijn de pineut. De mensen die een los ticket hebben geboekt, komen misschien later of niet meer aan bij hun hotel, camping, of vakantiehuisje. En er is geen garantie dat ze dat geld terugkrijgen. Daarom vindt de Consumentenbond dat Schiphol een schadevergoeding moet betalen. Schiphol heeft daarvoor nog geen reactie gegeven.

Augustus

Vanaf augustus hoopt Schiphol op meer personeel. Over twee weken laat Schiphol weten hoeveel vluchten in augustus geschrapt moeten worden.  

Anderen lazen ook: Voor het eerst elektrisch vliegtuig op Schiphol.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook