Foto: Unsplash

Hierom gaat YouTube dislikes verbergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

'Laat een duimpje omhoog achter', roepen YouTubers vaak. Maar ze krijgen ook regelmatig te maken met 'duimpjes omlaag', de dislikes. Die gaat de videodienst binnenkort verbergen.

Je kunt nog steeds dislikes geven maar het aantal 'duimpjes omlaag' zal binnenkort niet meer zichtbaar zijn. In een verklaring zegt YouTube dat ze dat gaan doen om pesten te voorkomen. Volgens hen worden filmpjes soms massaal gedisliket om een maker te pesten en hebben de negatieve beoordelingen niet altijd te maken met de video zelf.

Experiment

YouTube hield eerder dit jaar al een experiment met het verbergen van de dislikes. Daar zagen ze dat filmpjes nog steeds 'duimpjes omlaag' kregen, maar dat video's minder werden aangevallen dan eerst. Daarom gaan ze dit idee nu in de hele app uitvoeren.

Verdwijnen

Vanaf deze week verdwijnen de dislikes langzaam van de videodienst. Wanneer het aantal dislikes echt nergens meer zichtbaar zal zijn, is nog niet bekend. 

Anderen lazen ook: Video: Billie Eilish in Sesamstraat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook