Experiment boterhammen

Hierom moet je altijd je handen wassen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Moet jij altijd je handen wassen voor het eten? Dat is niet voor niks. Want al zie je het niet, je vingers zitten onder de bacteriën. Een juf uit Amerika bedacht een manier waarop je dit wél goed ziet.

Juf Donna Gill Allen uit Amerika leerde haar klas over ziekteverwekkers en hoe die zich verspreiden. Om dat aan haar klas te laten zien, bedacht ze een proefje met drie boterhammen en drie plastic zakjes.

Gewassen handen

De eerste boterham deed ze met handschoenen aan in een plastic zakje. De tweede borg ze op nadat ze haar handen had gewassen. En de derde liet ze eerst de hele klas rondgaan, zodat alle kinderen ‘m in hun (nog vieze) handen hadden gehad.

Beschimmelde boterham

Op de foto hieronder zie je hoe de boterhammen er na een tijdje uitzagen. Rechts is de lunch die iedereen in zijn vieze handen heeft gehad. Het brood is helemaal beschimmeld! De middelste boterham is in het zakje gestopt met gewassen handen. Die ziet er nog een stuk lekkerder uit! De foto op Facebook is al meer dan 75.000 keer gedeeld. Veel mensen denken dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen nog wat kunnen leren over handen wassen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat zegt jouw drol over je gezondheid? of Trump: 'Gezond eten dat is niet zo belangrijk!'

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Enorm appart om het te zien

Vraagtzichaf hoelang heeft het in het zakje gezetten

reuze interesant ik denk dat ik mijn juf ook ga vertellen.

Blij
Het is appart maar ook wel goed van die juf Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps