Foto: Associated Press
Uitgelegd

Hierom plakken actievoerders zichzelf vast

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Deze week lijmden demonstranten zich vast aan een schilderij in Italië. Dat was niet voor het eerst dat actievoerders ergens bleven plakken. Wat is er aan de hand?

Deze week lijmden twee actievoerders zichzelf vast aan een schilderij van de schilder Botticelli (dat zie je hierboven). Ze wilden daarmee aandacht vragen voor het klimaat. Op hun shirts stond Just Stop Oil: stop met olie. Een van de demonstranten riep daarbij dat 'we de wereld moeten redden'.

Minder kolen, gas en olie

Zij horen bij de protestgroep Just Stop Oil. Die protesteert al langer voor het klimaat. Ze vinden dat er minder kolen, gas en olie moeten worden gebruikt. In april plakte een lid van de groep zich daarom al vast aan een benzinepomp.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Eyevine

Aan de weg

Ook in andere musea in onder andere Londen lijmden actievoerders zichzelf vast aan schilderijen van bijvoorbeeld Leonardo Da Vinci en Van Gogh. Daar bleef het niet bij. Actievoerders van het Franse Dernière Rénovation verstoorden zelfs de Tour de France door zich aan de weg vast te lijmen.

Foto: EPA

Anderen lazen ook: Scholieren spijbelen voor groot klimaatprotest

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook