Holi-feest in Pakistan

Hindoes vieren vrolijk Holi-feest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het is het kleurrijkste feest dat er op aarde gevierd wordt: Holi! Elk jaar in maart vieren Hindoes wereldwijd dat de lente weer begonnen is. En dat ziet er vrolijk uit! 

Afgelopen weekend werd op veel plaatsen in de wereld het Holi-feest gevierd. Holi is het hindoestaanse nieuwjaarsfeest. Of eigenlijk: een vrolijk lentefeest! 

Holi-feest 2017

Hindoestanen vieren dan de komst van een nieuwe lente. En: ze vieren dat het 'goede' van het 'kwade' heeft gewonnen! Holi wordt ook wel het poederfeest of het feest van de kleuren genoemd. De feestvierders gaan namelijk in nieuwe kleren met felle kleuren de straat op om er te dansen, te praten, te eten en te zingen. En om elkaar te bestrooien met gekleurd poeder, waterverf of ballonnen met gekleurd water. 

Holi-feest 2017

Het feest komt oorspronkelijk uit India. Maar ook in andere landen waar Hindoes wonen wordt het gevierd, zoals Pakistan en Nepal. En ook in grote steden in Nederland riepen mensen 'Subh Holi!'. Dat betekent zo'n beetje: 'Gelukkig Nieuwjaar!' 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk een feestje. Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps