Unsplash

Hittegolf verplaatst naar... Groenland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ben jij ook zo blij met dit koelere weer? De hittegolf mag dan misschien weg zijn uit Nederland, maar nu is het in Groenland hartstikke warm.

De hitte in Groenland heeft gevolgen voor de ijskap. Het is de op één na grootste ijskap ter wereld en smelt door de opwarming van de aarde. Maar de warme lucht zorgt ervoor dat het smelten een stuk sneller gaat. Ook kunnen natuurbranden ontstaan, waardoor het ijs ook extra snel smelt.

Verplaatst

De warme lucht waar we vorige week in Nederland mee te maken hadden, is nu in Groenland. De lucht is naar het noorden gewaaid. Dat gebeurt wel vaker. Boven zee koelt warme lucht dan af, maar omdat de lucht van vorige week zó warm was, had het geen tijd om af te koelen.

​Op het hoogste punt van Groenland werd het gisteren 0 graden, iets wat héél erg warm is voor die plek. Op lagere plekken in de rest van het land werd het zo’n 14 graden.

Nederland

In Nederland hoeven we ons even geen zorgen meer te maken over warm weer. De komende tijd zal het hier juist veel gaan regenen. Snel die parasol verwisselen voor een paraplu dus!

Anderen lazen ook: Parkwachter Petersen ziet ijs smelten. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook