Nuon Solar Team

Ho, ho zonnewagen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wat is dat nou voor vreemde auto? Zoiets moet de Zuid-Afrikaanse politie gedacht hebben toen ze de zonnewagen Nuna gisteren dwongen te stoppen. Niet zo handig, want de wagen doet mee aan een belangrijke zonnerace!

De zonnewagen Nuna doet in Zuid-Afrika mee aan de Sasol Solar Challenge, een race voor voertuigen die rijden op zonne-energie. De auto's zien er niet bepaald gewoon uit door hun platte vorm die ruimte bieden voor heel veel zonnecellen. Maar moeten stoppen om dit uit te leggen aan de politie is wel heel onhandig. Want bij een race draait het natuurlijk om een snelle tijd!

Nieuwsgierig
Het gebeurde gisteren net voor de finish van de etappe van die dag. 'We zijn aangehouden door nieuwsgierige politieagenten', meldde het raceteam zelf. De reden zou zijn dat de opvallende wagen opstoppingen veroorzaakt op de snelweg. Pas na een kwartier nam de politie genoegen met de uitleg en mocht Nuna weer verder. Maar wel onder politiebegeleiding. Door al dit gedoe kwamen de auto tien minuten later binnen dan eigenlijk mocht. De teamleider hoopt dat de extra tijd kwijtgescholden wordt. 

Weer pech
Gelukkig staat het Delftse Nuon Solar Team met Nuna nog steeds op de eerste plaats. Maar ook vandaag had het team weer pech. Door de keiharde wind waaide de kap van de auto eraf. Gelukkig wisten ze daar iets op. Wat extra plakband!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook