Ouwehands Dierenpark Rhenen

Hoe gaat de babypanda heten? Jij mag kiezen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hiep hiep hoera! Het pandajong in Ouwehands Dierenpark is bijna honderd dagen oud. Volgens Chinese traditie betekent dit dat hij eindelijk een naam krijgt. En jij mag hierover meebeslissen.

Op de website van de dierentuin kun je stemmen op vijf verschillende namen. Deze zijn voor zowel jongens als meisjes. Het is namelijk nog niet bekend welk geslacht het jong heeft. Op 14 augustus wordt de winnende naam bekend gemaakt.

Namen

De namen waaruit je kan kiezen zijn: Xing He, Fan Xing, He Shun, Dan Qing en He Kang. Dit zijn Chinese namen, maar verwijzen naar Nederlandse dingen. De naam Fan Xing betekent bijvoorbeeld Van Gogh, de beroemde Nederlandse schilder. En het stukje ‘He’ in de naam He Kang betekent Nederland. Bijzonder hè?

China

De ouders van het jong, reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya, komen officieel uit China. Daarom krijgt de babypanda precies volgens Chinese gebruiken pas na honderd dagen een naam.

Ook de namen van Wu Wen en Xing Ya hebben een bijzondere betekenis. De eerste betekent in het Chinees 'Mooie krachtige wolk' en Xing Ya staat voor 'Elegante ster'. 

Welke naam vind jij de mooiste?

Anderen lazen ook: Hoera! Een pandababy in Ouwehands

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik denk dat de naam voor de baby panda moet zijn:
bái xīng wat in het nederlands betekend witte ster.

Met vriendelijke groet,
Ruben

hahahahhaha

hahahahhaha

Fan Xing of He Kang want de babypanda is wel in Nederland geboren en dan is het leuk als hij/zij wel een naam krijgt die met Nederland te maken heeft.( of Nederland betekent. ) Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

ik vind dat het panda beertje veertje mag heten

als ik zou kiezen welke naam dan kiez ik wanda

Ik denk dat de naam voor de baby panda moet zijn:
Long Yun wat in het engels betekend “charming dragon”.

Ik vindt Xing een hele leuke naam Blij

Groetjes van Jara

Àirén
Chinees voor lieverd

ik stem voor Xing He

Ik vind Wu Wen wel een mooie naam, want zo heet het babytje van een reuzenpanda in Ouwehands dierenpark Rhenen ook!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.