Foto Reuters

Hoe gaat het met de zoektocht naar Julen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Over de hele wereld leefden mensen mee met de zoektocht naar Julen (2). Het Spaanse jongetje viel tijdens een familiefeest waarschijnlijk in een diepe put. Vrijdagnacht vonden reddingswerkers hem. Zoals gevreesd leefde Julen niet meer. Dit is er bekend over de zoekactie.

Wat was er precies gebeurd?

Dat is niet helemaal bekend. De Spaanse Justitie is nog bezig met het onderzoek. Zeker is wel dat Julen verdween op zondag 13 januari tijdens een familiefeest in het kleine bergplaatsje Totalán in de buurt van het Spaanse Malaga. Zijn vader ging hout pakken om een vuur te maken voor een barbecue, zegt hij. Heel even lette hij niet op zijn zoontje. Toen hij weer omkeek zag hij Julen in de put vallen, vertelde hij Spaanse media.
Een spandoek met de tekst: 'Houd vol Julen! Heel Totalán denkt aan jullie.' Foto AFP

Wat is dat voor een put?

De put is heel diep: 110 meter. En heel smal: 25 centimeter breed. Uit onderzoek blijkt dat er daar vlakbij een huis gebouwd wordt en dat de put afgelopen december is gegraven. Daarna zouden de gravers er een zware steen op hebben gelegd om 'm af te dekken. Tijdens bouwwerkzaamheden is die steen misschien gaan schuiven. 
Zware graafmachines op weg naar de put  Foto EPA

Hoe ging het met het reddingswerk?

Moeizaam. De put is zo smal dat niemand erin kon om naar Julen te zoeken. Daarom probeerden honderden reddingswerkers dag en nacht uit alle macht om een grotere tunnel naar de onderkant van de put te graven. Maar ze stuitten telkens op problemen. Regen. Aardverschuivingen. Zwaar materieel dat de berg niet opkwam. En keiharde lagen steen die het boorwerk lastig maakten.

Uiteindelijk is het de Spaanse reddingswerkers gelukt om bij Julen te komen. Vrijdagnacht rond 01.25 uur, vonden ze hem. Dat meldt de Spaanse krant El Pais.

Wake

Reddingswerkers waren er al bang voor dat Julen niet meer zou leven. De peuter viel al op 13 januari in de put. Nadat reddingswerkers zijn lichaam vonden, werd meteen zijn familie geïnformeerd. Tientallen mensen uit de buurt hielden een wake bij de woning van de familie.

Anderen lazen ook: Thais jeugdteam vermist in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou ik vind het erg zielig voor hem want ja dat is erge verhaal .Hopelijk kunnen ze hem vinden!!!

Ik vind dat zijn vader hem niet eens 1 second aleen laten want het is nu eigelijk zijn schuld.

Daar ben ik het niet mee eens, natuurlijk moeten zijn ouders goed op hem letten, maar het is ook niet leuk voor Julen als zijn ouders de HELE tijd bij hem zijn. Ik vind het ook heel zielig voor hem wat er os gebeurd. Ik hoop dat ze hem snel vinden!!!

Ik ben het daar niet mee eens. Ik denk dat jij je vader ook toch wel een keer bent kwijtgeraakt? Ze hadden gewoon hekken om de put moeten leggen, wie weet had Julen de put wel helemaal niet zien aankomen.

Warom geef je iemand de schuld

Ja maar je kan niet elke seconde op zo'n klein kind letten

Nee dat vind ik niet

Sorry Lilly, maar jouw reactie vind ik best erg want de vader van julen heeft hem niet express in de put laten vallen.

Het kan nooit iemands schuld zijn dat iemand dood gaat!

Maar die vader kan er toch ook niks aan doen

dat klopt want de vader was dingen aan het zoeken en julen is ook nog maar 2 die begrijpt het allemaal niet

wel gezellig daar in de put met al zijn vriendjes het water Vraagtzichaf

Ik vindt het heel zielig ik zou het liever niet meemaken wat zouden zijn familie hun voelen ik spaar hun en steun hun het is heel zielig

Ik hou veel van een spannend verhaal maar ik vindt het nu wel heel zielig worden

Ik vind het heel erg en heel zielig voor hem ( hint als je een kind heb die 2 jaar is verlies hem of zij nooit uit het oog )

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps