Vraag het dokter Job van Wildlands

Hoe groot is de hoorn van een bok?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Stoute stokstaartjes en giga olifanten: dokter Job van Wildlands heeft niet de makkelijkste patiënten. Speciaal voor Kidsweek beantwoordt hij vragen van lezers over dieren. Deze keer is Nhi aan de beurt.

Hey, dokter Job! Ik ben Nhi Ton en ik ben 9 jaar. Mijn vraag is: hoe groot is de hoorn van een bok? Groetjes!

Dokter Job: ‘Poeh Nhi, dat is geen makkelijke vraag, want er zijn veel verschillende bokken. Een pasgeboren bok heeft nog geen hoorns. Die beginnen pas na de geboorte te groeien. Anders zou hij zijn moeder ermee in de buik prikken als hij melk bij haar drinkt! De wilde bok met de grootste hoorns is de Nubische steenbok: die heeft hoorns van wel een meter lang. Maar de absolute recordhouder is de tamme geitenbok ‘Rasputin’, een zwart-witte bok die in de Oostenrijkse bergen woont. Met hoorns van 135 centimeter, meer dan een meter dus, heeft Rasputin de grootste hoorns in de wereld.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere vragen aan dokter Job.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.