Hoe kun je vluchtelingen helpen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Nederlanders komen met allerlei ideeën om vluchtelingen een beetje te helpen. In Kidsweek lees je deze week meer over Bag for the Future. Wat kun je zelf doen om te helpen? Dat vroegen we aan het Rode Kruis. 

'Zamel niet zomaar dingen in', waarschuwde het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) deze week. De organisatie werd overspoeld door dingen die helemaal niet nodig waren. Ze konden al het geregel niet meer aan en droegen het over aan het Rode Kruis.

Geld
Wat kunnen we wél doen om te helpen? 'Op onze site staan goede voorbeelden van wat je kunt doen', vertelt Merlijn Stoffels van het Rode Kruis. 'We hebben het meest aan geld', zegt hij. 'Je kunt ook koekjes bakken of een sponsorloop houden om geld in te zamelen.'

Spullen
Wie liever spullen weggeeft, kan terecht bij een Welkom Winkel. 'Daar kun je bepaalde dingen inleveren zoals speelgoed, toiletspullen, winterkleren en fietsen voor volwassenen en kinderen. Wel is het belangrijk dat alles van goede kwaliteit én schoon is', zegt hij. 'Toiletspullen moeten nieuw zijn.'

Oude kleren kunnen je trouwens ook weggeven: die mogen in een kledingbox worden gestopt bij zo’n Welkom Winkel. Voor elke kilo krijgt het Rode Kruis geld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het supper zielig en ik wil graag helpen want zij moeten weg van thuis en hebben geen onder daken, wij leven hier veilig in nederland en wij hebben nergens last van. wij hebben onderdak en gaan naar school. wij kunnen veilig naar buiten en spelen zij niet. Waarom bestaat oorlog?

ik vind het heel zielig.
Ik ga kijken voor een rugzak en spulletjes die ik erin kan doen.
Dan moet ik wel kijken waar hutspot ligt......... Vraagtzichaf

het is echt erg

het is echt heel erg Blij

Ik vind het zielig voor de vluchtelingen, goed dat ze dit doen Vraagtzichaf

Wat goed dat ze dat,doen

Het is heel goed om er iets aan te doen je moet ze echt helpen Duimomhoog Blij

ik vind het zielig

ik vind het echt zielig en ik wil ze graag helpen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.