Overvolle klass basisschool

Hoe overleef je een bomvolle klas?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is knetterdruk in de klas, de meester is snel geërgerd en er is geen tijd om iets te vertellen. En je moet soms wel een half uur met je vinger in de lucht zitten! Herken je dat? Dat zou zomaar kunnen want volgens de meesters en juffen van actiegroep Leraren in Actie zijn er te veel overvolle klassen in Nederland.

Om dat te veranderen hebben zij bijna 50.000 handtekeningen ingezameld. Die krabbels zijn maandag aan de Tweede Kamer aangeboden.

Er zouden maximaal 24 kinderen in een klas mogen zitten, vinden de leraren. Pas dan kan de meester of juf iedereen genoeg aandacht geven. Op dit moment mag elke school zelf bepalen hoeveel leerlingen er in een klas zitten.

Zit jij zelf in een bomvolle klas? Charlotte Kraaijenga van de kinderpsychologiepraktijk Chinski in Amsterdam geeft tips om je beter te kunnen concentreren:

1. Spreek een geheim teken af

Vind je het spannend om vragen te stellen? Of lukt het niet om de aandacht van je meester of juf te krijgen? Spreek van tevoren een teken af. Als je bijvoorbeeld een gum rechtop zet op je tafel weet de leraar dat je een vraag hebt.

2. Doe een koptelefoon op

I’m in love with the shape of… Nouja, muziek luisteren is misschien niet het beste idee. Maar een koptelefoon op zetten en nergens naar luisteren, is wel een perfecte truc om je even helemaal af te sluiten van je omgeving.

3. Omcirkel de opdrachten die je moet maken

‘Begin maar met opdracht 2. En doe daarna maar opdracht 4,6,7 en 8. Oja en 9 ook maar alvast.’ Vertelt de leraar in één keer welke opdrachten je allemaal moet doen? Omcirkel die dan alvast, zo hoef je dat in ieder geval niet meer na te vragen.

4. De klas uit!

Je kunt natuurlijk ook de klas uit lopen om een rustig plekje op te zoeken (wel even vragen natuurlijk). Alleen, of samen met iemand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zit ook in een klas met 32 man
Oeps

Ja ik zit ook in een bomvolle klas mischien werken deze tips wel wie weet. : D Duimomhoog Duimomhoog

Ja ik zit ook in een bomvolle klas mischien werken deze tips wel wie weet. : D beantwoorden zou ik maar niet doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!########################################################################!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#################################################################################################################################################################################################!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik zit in een klas van 30 leerlingen. Best druk soms. Dus deze tips kan ik wel gebruiken! Duimomhoog Juichen Blij

Ik zit zelf in een klas met 32 kinderen en dat gaat prima want ik zit op een montesorrischool

ik zit ook met heel veel man in de klas

Ik vind het beter omdat ik veel meer aandacht kan krijgen en er veel beter naar vragen word geluisterd

Wij hebben 27 kinderen en dat gaat best goed. ook als het maar 24 kinderen zijn is onze klas druk een vervelend.

Ik zit in een klas met 28 kinderen.

ik ga dood door die hollanders

ben er mee eens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.