week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Hoe weet je of je lesbisch of homoseksueel bent?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Zingt jouw meester uit volle borst een lied over verliefdheid? Of begint jouw juf een heel verhaal over homoseksualiteit? Logisch! Want het is de Week van de Lentekriebels. Vandaag geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers antwoord op de vraag: 'Hoe weet je of je lesbisch of homoseksueel bent?'

De Lentekriebel-week is een mooi moment om een vraag te stellen over zoenen of verkering. Helemaal met het thema van dit jaar: Ik wil het weten! 

Hoe weet je of je lesbisch of homoseksueel bent?

Hoe je erachter komt is bijvoorbeeld dat je merkt dat je meer fantaseert over jongens. Of veel vaker denkt aan meisjes. Of dat je de ene keer kriebels in je buik voelt van een jongen en de andere keer van een meisje. Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt, ook niet of dat een jongen of een meisje is. Het gebeurt gewoon.

Je kunt er dus ook niet voor kiezen om hetero (jongens die op meisjes vallen en meisjes die op jongens vallen), lesbisch (meisjes die verliefd worden op meisjes), homo (jongens die verliefd worden op jongens) of biseksueel (als je op zowel meisjes als op jongens valt) te zijn. Verliefdheid tussen twee jongens of twee meisjes is net zo leuk en net zo normaal als tussen een jongen en een meisje.

Anderen lazen ook: Moet je zoenen als je verkering hebt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Kun je dit hebben over je nieuwskring

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps