Foto: Getty Images
Uitgelegd

Hoe werkt de app Temu?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Van alles bestellen zonder te betalen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Met de nieuwe app Temu kun je gratis producten verdienen. Wat is dat voor app?

Wat is Temu?

Deze Chinese online winkel lijkt op AliExpress of Wish. In de app vind je allerlei goedkope spullen, zoals speelgoed of kleding. Je kunt iets kopen, maar ook gratis krijgen.

Hoe werkt dat dan?

Door spelletjes te spelen of anderen uit te nodigen om de app ook te gebruiken, verdien je credits. Daarmee kun je dingen bestellen. Gratis, maar eigenlijk ‘betaal’ je door reclame te maken voor de app. Temu hoopt zo dat veel mensen de app gaan gebruiken en uiteindelijk ook echt spullen gaan kopen.

Werkt dat wel echt?

Je kunt echt gratis producten bestellen, maar gebruikers klagen over slechte bezorging en slechte kwaliteit van de spullen. Ook zijn er zorgen over wat er met de gegevens van gebruikers gebeurt. Op een andere app van dezelfde Chinese eigenaar is software gevonden waarmee kan worden gespioneerd. Of Temu dat ook doet en hoe er met jouw gegevens wordt omgegaan, is niet duidelijk.

Anderen lazen ook: TikTok krijgt timer tegen verslaving

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook