Iris

Hoe zou jij gepeste Iris helpen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Dit is Iris. Ze is dertien jaar oud en zit in de tweede klas van de middelbare school. Iris wordt gepest. Ze weet niet goed wat ze daartegen moet doen en daarom roept ze jouw hulp in. 

Iris bestaat niet echt. Ze is een virtueel persoon, gebaseerd op echte verhalen van kinderen die gepest worden. Je kunt haar toevoegen via WhatsApp en dan krijg je volgende week tijdens de Week tegen Pesten (19 t/m 23 september) berichtjes, foto's en video's van haar. 

Ja of nee

Iris vraagt je bijvoorbeeld of ze haar familie, vrienden of haar mentor op school moet vertellen dat ze gepest wordt. En wat ze ertegen kan doen. Je hoeft haar geen ingewikkelde antwoorden te sturen. Een simpel 'ja' of 'nee' is genoeg.

Help Iris


Vier scenario's

Wat Iris vervolgens doet, hangt af van het antwoord dat je geeft. Het verhaal kan op vier manieren aflopen. Heb je Iris toegevoegd aan je contactenlijst, dan stelt ze zich zondag 18 september voor het eerst aan je voor.

Langzaam maar zeker kom je steeds meer te weten over haar en over waarom en hoe ze wordt gepest. 

Week tegen Pesten

Deze game is gemaakt door de omroep KRO-NCRV samen met een hele hoop organisaties die zich inzetten tegen pesten. Presentatoren van Zapp en vloggers zullen tijdens de Week tegen Pesten aandacht vragen hiervoor. Meer informatie over Iris vind je op www.helpiris.nl.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ja ik zuo haa helpen en ook anderen maar haar ook het is niet leuk als je gepest word

Je hebt vel gelijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.