Foto: ANP
Kijk nou!

Hoera, 15 jaar Willem-Alexander en Máxima!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
kidsweek redactie
Hidde
van Koningsveld

Feest! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag vijftien jaar getrouwd. Op 2 februari 2002 zei het koningspaar ‘ja’ tegen elkaar in Amsterdam.

In die vijftien jaar is er een hoop gebeurd. Zo werd Willem-Alexander koning, kregen ze drie kinderen en ging de oudste, Amalia, zelfs al naar de middelbare school. Een korte terugblik op het 'kristallen huwelijk' van Willy en Max:

2001

Foto: ANPOp 30 maart 2001 verloven kroonprins Willem-Alexánder en de Argentijnse Máxima Zorreguieta. Koningin Beatrix en het kersverse stel maken de verloving die dag direct bekend op televisie. De twee hadden elkaar in het voorjaar van 1999 ontmoet op een feest in de Spaanse stad Sevilla en hadden hun verkering (zonder succes) lang geheim proberen te houden.

2002

Foto: ANPOngeveer elf maanden later is het dan zover. In Amsterdam trouwen de twee. De traan die Máxima laat als de Argentijnse tango Adios Nonino wordt gespeeld (foto), is nog altijd een bekend televisiebeeld. Het doet haar denken aan haar vader en haar jeugd in Argentinië.

2003, 2005 & 2007

Foto: ANPHoera, het is een prinsesje! Amalia, het eerste kind van Willem-Alexander en Máxima, wordt op 7 december 2003 geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. In 2005 volgt haar zusje Alexia en twee jaar later wordt de jongste prinses, Ariane, geboren.

2013

Foto: ANPNadat Beatrix in januari 2013 heeft bekendgemaakt af te treden als koningin, worden Willem-Alexander en Máxima koning en koningin. De indrukwekkende troonswisseling op 30 april wordt door miljoenen mensen gevolgd op televisie.

2015

Foto: ANPKroonprinses Amalia gaat, na acht jaar te hebben doorgebracht op de Bloemcampschool in Wassenaar, naar de brugklas. Haar keuze valt op het gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Haar vader maakt deze foto, als ze op de fiets stapt voor haar eerste schooldag.

Wil je meer bijzondere nieuwsfoto's zien? Op Kidsweek.nl/kijknou vind je er nog een heleboel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.