Baasje Mark met Charlie en zijn prijs
Dier van het Jaar

Hoera! Ara Charlie is Dier van het Jaar 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Dierendag is niet compleet zonder de uitslag van Kidsweek Dier van het Jaar-verkiezing. En de winnaar van dit jaar is - tromgeroffel - de avontuurlijke ara Charlie! Met haar spannende ontvoeringsverhaal wist de vogel een derde van de bijna tweeduizend stemmen te bemachtigen.

Op avontuur gaan, zit de blauw-gele ara Charlie in het bloed. Ze vliegt altijd vrij rond door de Haagse wijk Loosduinen. Maar een paar maanden geleden was Charlie plots verdwenen! Baasje Mark wist het meteen zeker: ze was ontvoerd. Een blauw-gele ara is namelijk veel geld waard. Na drie weken werd ze teruggebracht. Charlie was inmiddels te bekend om nog te verkopen. Ze is gelukkig helemaal de oude en vliegt weer lekker buiten rond.

Duizend euro 

Om andere papegaaien in nood te helpen, schenkt Kidsweek een cheque van duizend euro aan Hope for Wings. Mark: ‘Deze stichting bestaat nog niet zo lang en kan het geld goed gebruiken.’ Alle genomineerde dieren waren aan een goed doel gekoppeld.


Andere genomineerden

De andere kanshebbers waren dit jaar: kleptokat Lotje, die geregeld op rooftocht gaat in tuinen van buren en dan thuiskomt met mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken. Speurhonden Bruce & Boris die in Zuid-Amerika naar smokkelwaar van jaguars speuren. En koe Leonarda 12 die tijdens de overstromingen in Limburg van afgelopen zomer bijna honderd kilometer van huis af dreef. Het is voor de elfde keer dat Kidsweek de Dier van het Jaar-verkiezing organiseert.

Anderen lazen ook: Hiep! Hiep! Jack russell Pip is Huisdier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook