Ouwehands Dierenpark Rhenen

Hoera! De babypanda heeft eindelijk een naam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Feest in Ouwehands Dierenpark! Het pandajong heeft na honderd dagen eindelijk een naam gekregen. De kleine panda is Fan Xing genoemd.

De naam is een combinatie van twee bijzondere namen. Het stukje ‘Fan’ is een afkorting van Fan Goa, wat Van Gogh betekent in het Chinees. Van Gogh is een Nederlandse kunstenaar die ook in China beroemd is. Het stukje ‘Xing’ betekent ster in het Chinees en komt ook terug in de naam van de vader van het pandajong: Xing Ya.

Wedstrijd

De afgelopen honderd dagen ging de babypanda naamloos door het leven. Dat is een traditie in China, het land waar de ouders van de panda vandaan komen. Via de website van Ouwehands Dierenpark konden mensen stemmen op vijf verschillende namen. In totaal werd er wereldwijd 22.000 (!) keer gestemd.

Betekenis

De naam Fan Xing is zowel een jongens- als meisjesnaam. Het is namelijk nog niet duidelijk welk geslacht de panda heeft. Ook de namen van ouders Wu Wen en Xing Ya hebben een bijzondere betekenis. De eerste betekent in het Chinees 'Mooie krachtige wolk' en Xing Ya staat voor 'Elegante ster'.

Kraamhol

Het kleine pandajong ligt nog veilig met zijn moeder in het kraamhol van de dierentuin. Hier kan hij rustig groeien, leren lopen en aan zijn moeder wennen. Het duurt nog wel even voordat Fan Xing en Wu Wen hieruit komen. Mensen die het pandajong willen bekijken moeten dus nog even geduld hebben. Gelukkig zijn de twee panda’s elke dag via een livestream te volgen.

Anderen lazen ook: Hoe gaat de babypanda heten? Jij mag kiezen! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo mooie tekst en veel info

suppper luek iek ga er zeker naaar toe iek zit in greop 3 Vraagtzichaf

Hoi! Mijn vader werkt met Ouwehands dierenpark en wij mogen dan naar het park maar we wonen helaas wel ver weg maar waarschijnlijk op 2e kerstdag gaan we naar een vakantiepark droomparken waar we kunnen slapen en schaatsen en zwemmen en dan mogen we ook naar de schattige baby panda Fan Xing Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Blij Blij Blij Duimomlaag Juichen Rentweg Rentweg Rentweg Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.