Beerze Bulten Balloon Tag Ballonnen trappen

Hoera, een nieuw wereldrecord!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Heel veel ballonnen en heel veel mensen. Dat heb je nodig om het wereldrecord Balloon Tag (ballonnen kapottrappen) te verbreken.

Vakantiepark Beerze Bulten in Overijssel weet daar alles van. Een heleboel kinderen (en hun ouders) knoopten daar afgelopen woensdag een ballon aan hun been. Allemaal probeerden ze de ballonnen van de anderen kapot te trappen zonder dat hun eigen ballon kapotgemaakt werd. In totaal deden er meer dan 500 mensen mee aan het spelletje. Een nieuw record!

Strenge regels

Nog nooit deden zoveel mensen het spel tegelijk, want het oude record stond op 280 ballontrappende mensen. Het nieuwe record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records, een boek vol met records. Een hele prestatie.

Om met een record in het boek te komen, moet je je aan veel strenge regels houden. Zo waren er voor dit 'event' eisen over de grootte van de ballonnen, de lengte van de touwtjes en zelfs over de schoenen van de deelnemers.

Rare records

In het boek staan records in alle soorten en maten. De langste neus, de moeder met de meeste kinderen, de grootste hond, de grootste kaugombel en ga zo maar door. Een paar rare records:

Zeg eens: aaaa! Eén ding is zeker: jouw mond is nu niet zo groot als die van Francisco Domingo Joaquim uit Angola. Zijn mond is de allergrootste, dat werd gemeten op 18 maart 2010: 17 centimeter. Wow!

Meer dan 2000 mensen vormden de langste menselijke domino met matrassen. Het record werd op 23 juli 2016 gemeten in China. Het duurde bijna 15 minuten voordat alle matrassen op de grond lagen.

De langste nagels zijn van Lee Redmond uit Amerika: 8,65 meter! Bijna 30 jaar knipte ze haar nagels niet. Het record werd gemeten op 23 februari 2008. Een jaar later verloor ze haar nagels bij een auto-ongeluk.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dubbel record voor voetbalvrouwen of Record voor bejaarde (101) parachutespringer.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook