Beeld Ouwehands

Hoera! Een pandababy in Ouwehands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heel blij nieuws uit Ouwehands Dierenpark vandaag. Reuzenpanda Wu Wen heeft een jonkie gekregen. Alles gaat goed met de moeder en het pandajong. 

Het is de allereerste keer dat er in een Nederlandse dierentuin een reuzenpanda geboren is. Marcel Boekhoorn, de eigenaar van Ouwehands Dierenpark, is superblij: 'Deze geboorte is het goede nieuws waar iedereen op wachtte.'

Het was heel lang onduidelijk of Wu Wen zwanger was of niet. In januari had ze gepaard met vader-panda Xing Ya.  Wu Wen lag de laatste weken vaak rustig in haar hol. Afgelopen dagen kwam ze er zelfs bijna niet meer uit. Via camerabeelden konden verzorgers haar volgen. Vrijdagochtend werd Wu Wen onrustig en was het al snel duidelijk dat de bevalling begonnen was. Om half één 's middags werd het jong geboren.

Mannetje of vrouwtje?

Of het jonkie een jongen of een meisje is, blijft voorlopig nog een verrassing. De dierverzorgers laten moeder Wu Wen en haar jong met rust. Ze houden wel alles met camerabeelden goed in de gaten. Als de pandababy over een paar maanden uit het kraamhol komt is pas te zien wat het geslacht is. Pas dan krijgt de kleine reuzenpanda een naam.

Tijdelijk

Het reuzenpandajong is eigendom van China, net zoals de beide ouders. Het panda-gezin mag vier jaar in Nederland blijven. Daarna moeten de drie weer terug naar China.

Wu Wen in haar kraamhol met haar kersverse baby:

Beeld Ouwehands

 

Anderen lazen ook: 6 weetjes: reuzenpanda's in Ouwehands.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

10 september ben ik jarig. Maar feliciteer nu de papa en mama panda met hun pasgeboren jong.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps