amalia jarig

Hoera, prinses Amalia blaast zestien kaarsjes uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hiep, hiep, hoeraaaaaaa! Prinses Amalia is vandaag jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima blaast zestien kaarsjes uit. Ter ere van haar verjaardag verzamelden we vijf weetjes over de prinses.

1. Volledige naam

We kennen de prinses als Amalia. Maar haar volledige naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau.

2. Troonsopvolging

Prinses Amalia is sinds 30 april 2013 de eerste in lijn van troonsopvolging. Haar formele titel is Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje.

3. Peetouders

De prinses heeft nogal wat peetvaders en peetmoeders, namelijk de Zweedse kroonprinses Victoria, Samantha van Welderen (een jeugdvriendin van Máxima), barones Rengers-Deane, prins Constantijn, Martin Zorreguieta, Herman Tjeenk Willink (toenmalig vicepresident van de Raad van State) en Marc ter Haar (een vriend van koning Willem-Alexander).

4.'Hoeveel jaar ga jij het doen?'

Dat zei Amalia in 2012 tegen haar vader, toen ze hoorde dat haar oma, Beatrix als koningin ging aftreden.

5. Speciaal concert

Ter gelegenheid van haar elfde verjaardag verzorgde de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert voor de prinses. Het concert werd gehouden in de Gotische Zaal van de Raad van State, in Den Haag.

Anderen lazen ook: Een laatste koninklijk kiekje voor de vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Reactie op punt 5:
Niet alleen voor haar 11e verjaardag speelde de Marinierskapel een concert. Dit wordt al velen jaren gedaan rondom deze datum. Gisteren al voor de 13e keer in de Raad van State. De prinses is daarbij overigens niet aanwezig, maar wel leden van de hofhouding, ambassadeurs en andere genodigden. Het concert wordt altijd afgesloten met de Prinses Amalia mars.

Cool hoor leuke weetjes

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps