Kinderjury-winnaars 2018

Hoera voor de Kinderjury-winnaars!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

De Kinderjury Senaat heeft gestrooid met Prijzen en Pluimen! De Prijs van de Kinderjury 2018 gaat naar De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen en naar Het leven van een loser - Drie keer niks.

Twee weken lang liepen de twaalf Senaatsleden rond met een groot geheim. Tijdens een geheime vergadering hadden ze gehoord welke boeken de meeste stemmen hadden gekregen. Ook hadden ze met elkaar overlegd wie dit jaar de Pluim van de Senaat zouden gaan krijgen. ‘Dat we niet mochten verklappen wie er ging winnen, vond ik heel moeilijk’, zegt Jemuël (11). ‘Als kinderen in mijn klas ernaar vroegen, dan zei ik: "De kerstboom."

Prijs en Pluim 6 t/m 9 jaar

Gisteren was het eindelijk zover. In de Amsterdam maakten ze bekend dat De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton dit jaar de Prijs van de Kinderjury wint in de categorie 6 t/m 9 jaar. ‘Superleuk! Alle Boomhut-boeken zijn goed’, vinden de Senaatsleden. De Pluim ging naar De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre van Marte Jongbloed. Volgens de Senaat een boek dat je uitnodigt om je eigen fantasie te gebruiken.

Kinderjury-winnaars 2018Kinderjury-winnaars 2018

Prijs en Pluim 10 t/m 12 jaar

In de leeftijdsgroep 10 t/m 12 jaar ging de prijs naar Het leven van een Loser - Drie keer niks van Jeff Kinney. ‘Lekker loserig’, vinden de Senaatsleden, maar ze hebben ook een kanttekening: ‘Het is meer een opeenvolging van grappige situaties dan een echt verhaal. Voor de fanatieke lezers is het soms wat te makkelijk en te licht.’ Hun Pluim ging naar Izzy Love 7, Expeditie vriendschap van Manon Sikkel. ‘Je wilt blijven lezen. Het is nooit vervelend of saai, maar telkens weer verrassend en spannend’, schrijven ze in het rapport.

Kinderjury-winnaars 2018Kinderjury-winnaars 2018

Anderen lazen ook: Girifels en penselen voor mooie kinderboeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zit zelf in de kinderjury leuk dat je dat hier terugziet Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps