optimisten blij cpb

Hoera, we zijn een stuk positiever!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Klagen kunnen we als de beste, maar het blijkt allemaal toch mee te vallen. Voor het eerst sinds tien jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten in ons land. We zien het dus zonniger in met z'n allen!

Dat heeft het Sociaal Cultureel Planbureau, een groep mensen die van alles over het leven van Nederlanders bijhoudt, vandaag bekend gemaakt. Het nieuws is bijzonder, want sinds het begin van de crisis in 2008 zijn we niet zo positief geweest. Het aantal mensen dat vindt dat het de goede kant op gaat met ons land, is sterk omhoog gegaan. We hebben ook weer meer vertrouwen in de rechtspraak én in de politiek.

Roze bril

En als het om de economie gaat, hebben we helemaal onze roze bril op. We zijn sinds 2008 niet zo tevreden geweest.

Armoede

Er is nog iets opvallends. Meer mensen maken zich namelijk zorgen over armoede in ons land. Ze vragen ons af waarom het goed gaat met ons land, maar er toch nog veel mensen met weinig geld zijn.

Anderen lazen ook: Lieke (10) snoept om blij te worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Yes!! Ik wist dat we het konden!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.