Dollars

'Hogere belasting voor de rijkste Amerikanen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Bijna twintig Amerikaanse miljardairs schreven gisteren een brief aan de Amerikaanse regering. Daarin vragen ze om hogere belastingen voor de rijkste mensen. Het extra geld zou gebruikt moeten worden om bijvoorbeeld klimaatverandering aan te pakken.

Ondertekenaars van de brief waren bijvoorbeeld zakenman en schrijver George Soros, Abigail Disney (familie van de oprichter van The Walt Disney Company) en Chris Hughes, een van de mede-oprichters van Facebook.

Deze superrijke briefschrijvers zeggen dat ze zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van hun land. Daarom willen ze dat de regering een deel van hun fortuin in de vorm van belastinggeld gaat gebruiken om Amerika vooruit te helpen.

Eerlijk

De regering van president Trump zorgde er in 2017 voor dat rijke Amerikanen en bedrijven minder belasting hoeven te betalen. De briefschrijvers vinden dat niet eerlijk. Volgens hen zouden de rijkste mensen juist méér belasting moeten betalen. Miljoenen Amerikanen zouden daardoor een gezonder, vrijer en beter leven krijgen.

Klimaat

Ze kwamen ook meteen met een plan. In tien jaar tijd zou dat bijna 3 biljoen dollar (meer dan 2,5 biljoen euro) kunnen opleveren. Het extra geld zou dan gaan naar milieu- en klimaatprojecten, gezondheidszorg, kinderopvang, openbaar vervoer en een beter inkomen voor arme gezinnen.

Anderen lazen ook: 26 rijkaards even rijk als de armste helft van de mensen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook