Foto Getty

Holifeest: Smijten met kleurtjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Over de hele wereld wordt vandaag het Holifeest gevierd. Het feest is vooral bekend door het gekleurde poeder dat mensen naar elkaar gooien. En dat zorgt voor vrolijke foto's!

Holi komt oorspronkelijk uit India. Iedere markt in India staat rond deze tijd vol met zakken kleurpoeder. Met het kleurtjesfeest viert het hele land het einde van de winter en de komst van de lente.

Foto GettyTijdens het festival mag je elkaar onder strooien met kleurpoeder. Sommige mensen maken het kleurpoeder thuis op een traditionele manier van bloemen. Kinderen gooien niet alleen met kleurpoeder, maar ook met waterballonnen. Door het water kan het kleurpoeder gaan hechten. Deelnemers laten hun mooiste kleren dus maar thuis hangen en trekken liever iets ouds aan.

Foto Getty
Ook in andere landen waar hindoes wonen is Holi voor hindoes een feestelijke dag, bijvoorbeeld in Nepal en Suriname. Ook in Nederland wordt Holi gevierd, zoals hier in Den Haag.
Foto Getty

Anderen lazen ook:  Janice (12) viert Keti Koti

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook