Foto Pexels

Hollanders zijn heel happy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Veel Nederlanders zijn supergelukkig. Dat blijkt uit het internationaal geluksrapport. Daarin zijn we nu nummer 5 van de gelukkigste landen ter wereld. Eén plaatsje hoger dan vorig jaar.

Met onze hogere plek hebben we de Zwitsers ingehaald op de ladder van gelukkige landen. De Denen, Noren en Finnen zijn nog net wat blijer. Zij staan op de plaatsen 3, 2 en 1 in het World Happiness Report 2019 van de internationale landenorganisatie de VN. 

​Vragen
​De onderzoekers die het rapport maken, meten elk jaar het geluk in 156 landen. Dat doen ze door mensen vragen te laten beantwoorden over verschillende dingen die samen kunnen bepalen hoe happy je je voelt. Welvaart, familie en vrienden, gezondheid, vrijheid... Dat zit dus voor veel Nederlanders wel snor. 

​Onderaan
​Dat grote ellende in het land een enorme invloed heeft op hoe de bevolking zich voelt is overduidelijk. Zo daalden Syrië (oorlog) en Venezuela (armoede door slecht beleid) de afgelopen tien jaar sterk in de ranglijst. Waar de mensen zich het ongelukkigst voelen? In Zuid-Soedan (burgeroorlog en hongersnood). Dat bungelt helemaal onderaan de landenlijst.

Anderen lazen ook: Nederlandse kinderen heel gelukkig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps