Foto WPY/Marsel van Oosten

Hollandse apenfoto wint internationale prijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Twee gouden stompneusapen zitten te staren op een steen. Het licht valt prachtig op hun oranje vacht en zet ze zo scherp in de spotlights dat je hun haren haast kunt tellen. Dit is de winnaar in een belangrijke wedstrijd voor natuurfotografie.

De apenfoto is de overall winnaar in de Britse wedstrijd Wildlife Photographer of the Year. En hij is gemaakt door een Nederlander. Marsel van Oosten maakte hem in de bergen van het Chinese Qinling. Hij had er wel wat geduld voor nodig. Een paar dagen lang volgde hij een troep stompneusapen op de voet. Zo begon hij hun gedrag te begrijpen en leerde hij de karakters van de verschillende apen steeds beter kennen.

Blij
Het allerliefst wilde hij een foto maken van een van de mannetjesapen waarop de prachtige lange haren van zijn vacht goed te zien zouden zijn. En ook zijn blauwkleurige gezicht. Volgens de jury van de fotowedstrijd is dat goed gelukt. 'Ik ben heel blij met deze prijs', zei Van Oosten tegen de Britse omroep BBC. 'Vooral omdat dit een met uitsterven bedreigde soort is en maar weinig mensen weten dat ze bestaan. Het is belangrijk om te beseffen dat er veel diersoorten zijn die het moeilijk hebben op onze planeet.'

Anderen lazen ook: De beste natuurfoto's van kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps