beeld facebook

Honden in dienst om meeuwen weg te jagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als een operagebouw iemand in dienst neemt, verwacht je dat dat iemand is die heel mooi kan zingen. Maar het Opera House in de Australische stad Sydney heeft vijf honden aangenomen. Niet om hartverscheurend mooi te janken, maar om meeuwen weg te jagen.

Het Opera House is één van de beroemdste gebouwen van de wereld, maar daar trekken brutale meeuwen zich niets van aan. Bezoekers die op het grote terras van het gebouw even iets willen eten moeten hun bord goed bewaken. Voor ze er erg in hebben, anders pikken de meeuwen razendsnel hun complete maaltijd weg!

Brutale dieven

De directie van het operagebouw had daar meer dan genoeg van. Hoog tijd om die onuitgenodigde brutale dieven voor eens en altijd weg te jagen. En dus lopen er nu vijf speciaal getrainde meeuwen-wegjaag-honden rond op het terras. Zodra er een meeuw in de buurt komt, rennen ze eropaf en jagen ze hem weg. Volgens de directie is de proef nu al geslaagd. Het aantal maaltijden dat opnieuw gemaakt moest worden omdat meeuwen eraan hadden gezeten, is gedaald met tachtig procent.

beeld Facebook

Anderen lazen ook: Ballenjongen? Ballenhonden!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps